Bezoek de teler van aardappels die straks op je bord liggen tijdens de Bildtse Aardappelweken

Het planten, laten groeien, oogsten en daarna sorteren, wassen en verpakken van aardappels gebeurt met heel veel zorg en aandacht. Kom op 30 juni en 1 juli en ontdek alles over de aardappel.

Een uitje voor het hele gezin!

Aardappels zijn er in vele soorten en maten. Een groot deel van de aardappels die mensen over de hele wereld voeden, beginnen met groeien in Nederland. Waaronder bij aardappelteler Schuiling op het Bildt. Ter gelegenheid van de Bildtse Aardappelweken stelt onder andere deze Agrico-teler zijn bedrijf open voor publiek. Hier kunt u zien waar de pootaardappelen voor export over de hele wereld worden geteeld.

  • U komt van alles te weten over aardappels en de verschillende fases, van het land tot aan uw bord
  • De machines waarmee het werk verricht wordt zijn te bezichtigen.
  • Er zijn diverse aardappelrassen en receptenkaartjes aanwezig. Neem het recept mee naar huis en varieer met aardappels in uw keuken.
  • Er kan met de hand aardappels gerooid worden en er wordt van alles verteld over het sorteren en selecteren van aardappels.
  • In de schuur staat de koffie en thee voor u klaar en kunt u kijken naar de bedrijfsfilm van Agrico-teler Schuiling waar het hele aardappelproces aan bod komt. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen aan de teler en zijn medewerkers over werk en het bedrijf.

Hiernaast is er ook een aantal bedrijven aanwezig die actief zijn in de regio Fryslân, zoals een imker, een ostheopaat, een jager en een kok die van het bereiden van de gans haar specialiteit heeft gemaakt. En wordt er een demonstratie gegeven over de schoonmaakproducten en welness-producten van Ha-ra. 

Voor de kinderen

Ook is er van alles te doen voor kinderen zoals zaklopen, aardappels stempelen en pieper poepen. Er is een springkussen aanwezig en u kunt een bezoek aan de Aardappel Ontdekdagen combineren met een bezoek aan het Reuzenrad aan de Stadhoudersweg.

Waar en wanneer

U bent van harte welkom op:
Zaterdag 30 juni van 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 1 juli van 11.00 tot 17.00 uur

Oudebildtdijk 287 in Sint Annaparochie

De Aardappel Ontdekdagen zijn een initiatief van:

Agrico
ABN AMRO
Mechanisatiebedrijf Van der Laan
OmnyAcc Synergie
Maatschap W.R. en G.F. Schuiling
Bouwbedrijf Lont