Slim (ver)bouwen door energiescan

Elke ondernemer bouwt voor de lange termijn, ook in de agrarische sector. Wie goed vooruitkijkt, kan geld besparen, bijvoorbeeld op energie. Boerenbedrijven functioneren mede dankzij gas, water, elektriciteit en diesel. Allemaal kostenposten die in de toekomst duurder worden. Het is daarom slim te investeren in energiebesparing, nog los van mogelijke duurzame ambities.

In één keer goed

Bij Lont bieden we graag toegevoegde waarde bij het bouwen, daarom doen wij energiescans samen met onze partner Ekwadraat. Zij horen vaak van ondernemers: ‘Waren jullie er vóór de bouw maar bij geweest!’. Natuurlijk willen opdrachtgevers het graag in één keer goed doen. Dat is precies de reden waarom wij hen via de scan voorrekenen wat zij aan energie kunnen besparen en hoe snel de investering zich terugverdient. 

Inzicht in prestaties

Belangrijke aandachtspunten bij energiezuinig bouwen in de agrarische sector zijn onder meer: vloersystemen, koeling, licht, ventilatie en voorzieningen voor warmwater en drinkwater. Bovendien is het goed om als boer alvast na te denken over bijvoorbeeld de productie van biobrandstoffen en het toepassen van zonne-energie. De energiescan geeft een helder inzicht in het verbruik en de prestaties van energie binnen het bedrijf. Kortom, een goed uitgangspunt voor bewuste overwegingen en keuzes bij de (ver)bouw.

Ondernemers in de agrarische sector weten heel goed wat ze willen. Lont luistert, vertaalt ideeën in passende plannen en zorgt dat de bouw tot in de puntjes wordt voorbereid en uitgevoerd.

Nieuwe man en oude rot in het vak

Auke Bangma uit Aldeboarn is als verkoper agrarische bouw bij Bouwbedrijf Lont BV de opvolger van Kees Jelsma.

Lees meer