Keurmerk Stichting Certificering Restauratie

Bouwbedrijf Lont is door Stichting Certificering Restauratie opgenomen in het register 'Kennis & Kunde'. Het Register Kennis & Kunde helpt eigenaren en beheerders van monumenten om restauratiebedrijven in de buurt te vinden die kwaliteit en vakmanschap kunnen leveren.

Op hun eigen website schrijft Stichting Certificering Restauratie:

"Wie een monument wil laten restaureren of verbouwen, zoekt een goed bedrijf. Het gaat immers om niets meer of minder dan het behoud van ons erfgoed. De noordelijke restauratiesector wil graag laten zien dat zij hun vak verstaan. Stichting Certificering Restauratie (SCR) stelt onafhankelijk onderzoek in naar de kwaliteit van bedrijven.

Te vaak zagen de noordelijke restauratiebedrijven dat restauraties verprutst werden door te weinig kennis van zaken en met ondeskundige ingrepen. Stichting Certificering Restauratie heeft een openbaar register voor eigenaren en beheerders van monumenten. Daarin kan iedereen de bedrijven vinden die bewezen hebben kwaliteit te leveren. Op dit moment is het werkgebied van SCR de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel.

tichting Certificering Restauratie stelt restauratiebedrijven in de gelegenheid om hun vakmanschap aan te tonen. Hiervoor is de kwaliteitsregeling Kennis + Kunde ontwikkeld. Aan de hand van objectieve criteria wordt vastgesteld of een bedrijf bewezen heeft de gevraagde kwaliteit te leveren. Als dat geval is, komt een bedrijf in Register Kennis + Kunde. Regelmatig worden alle bedrijven opnieuw beoordeeld.

Register Kennis + Kunde helpt eigenaren en beheerders van monumenten om een goed restauratiebedrijf in de buurt te vinden dat kwaliteit en vakmanschap kan leveren. Toelating tot het register is geen momentopname. De ingeschreven bedrijven worden regelmatig opnieuw beoordeeld. Via de website www.kennisenkunde.info kan iedereen het register rechtstreeks digitaal raadplegen."

Het uitgebreide verhaal van Stichting Certificering Restauratie lees je op de website