In drie stappen energiezuinig bouwen

Het nieuwe bouwen: vanzelfsprekend energiezuinig!

Wendura is win-win methode

Van particuliere bouw tot projectmatige woningbouw en bedrijfspanden: het is altijd lonend om structureel te besparen op energie. Lont ontwikkelde met Wendura een waardevast antwoord op de vraag naar energiezuinig en toch behaaglijk wonen en werken. Het nieuwe bouwen begint bij ons met drie belangrijke stappen: de energievraag reduceren, duurzame bronnen benutten en efficiënt verbruik realiseren.

‘Slimme afwegingen maken

Lont streeft altijd naar verantwoord en toekomstbestendig bouwen. Met Wendura zetten we de toon als het gaat om structurele energiezuinigheid. De resultaten van deze methode zitten ruim onder de wettelijke EPC-normen (energie-efficiëntie). Al is de grootste winst het vanzelfsprekend lagere energieverbruik, iets waar we in onze samenleving met elkaar verantwoordelijk voor zijn. Met besparingen tot ruim 60 procent is zuinig energieverbruik bovendien fijn voor de portemonnee van bewoners. Kortom, Wendura is een win-win methode.

Uitgangspunt van het nieuwe bouwen is waarde toevoegen. Op basis van het Passive House Planning Package ontwikkelden wij het Wendura Lonthuis als stevige basis. Uiteraard met flexibele keuzemogelijkheden, want wonen draait om meer dan alleen energiezuinig zijn. Bovendien adviseren we ook over andere duurzame opties. Onze insteek: uitgaan van beproefde methoden en oplossingen voor zowel de korte als de lange termijn doorrekenen, om vervolgens slimme afwegingen te maken.