Nieuwbouw 40 sociale huurwoningen Drachten van start

woensdag 15 december 2021

Vandaag onthulden woningbouwcorporatie Accolade en Lont het bouwbord aan de Noorderdwarsvaart, op de hoek van de Geelgorsstraat in Drachten. Gerard van der Duim, directeur van Lont en Elze Klinkhammer, directeur-bestuurder van Accolade gaven hiermee het startsein voor de bouw van 40 sociale huurwoningen. Het is de bedoeling dat de woningen eind 2022 klaar zijn.

Gerard van der Duim vertelt: ‘In opdracht van Accolade mogen we 40 energiezuinige eengezinswoningen bouwen. De oude woningen zijn gesloopt en de vergunningen zijn rond. Alle lichten staan op groen om te gaan beginnen. Achter de schermen zijn we al druk bezig met de bouwvoorbereidingen. In februari verwachten we echt te starten.’

Elze Klinkhammer vult aan: ‘Dit is een project van lange adem. We zijn heel blij dat Lont nu met de nieuwbouw kan starten. Ook gezien de behoefte aan sociale huurwoningen. We hebben alle vertrouwen in Lont.’

Historisch wonen met het comfort van nu
De veertig woningen komen op de plek waar 34 verouderde woningen stonden. De huizen krijgen de uitstraling van vroeger en het comfort van nu. Zo zijn de woningen zeer energiezuinig; optimaal geïsoleerd en volledig elektrisch. De woningen krijgen twee slaapkamers en een bergzolder. Ook is er een inpandige berging met warmtepomp en een aparte houten berging.

Omgevingspsycholoog keek mee voor extra wooncomfort
Accolade koos voor Lont na een aanbestedingstraject. Van der Duim: “Wat Accolade aansprak in ons voorstel was dat we het voorlopig ontwerp van de buitenzijde hebben gerespecteerd, maar de plattegrond hebben verbeterd. Ook hebben we gebruik gemaakt van een innovatieve warmtepomp, een installatie zonder buitenunit of bronboring. Daarnaast kijken we verder dan alleen de woningen, we kijken naar het geheel met onze Kluer-filosofie. We hebben daarom een omgevingspsycholoog mee laten kijken naar de inrichting van de woningen en het hofje dat er komt.”

Terug naar het overzicht