Start bouw De Treffe

vrijdag 18 februari 2022

Vandaag zijn de eerste heipalen geslagen van het nieuwbouwplan De Treffe in Heerenveen. Hiermee is na een periode van voorbereiden en plannen fase 1, die uit 36 woningen bestaat, gestart.

Slokker Vastgoed en Lont hebben het nieuwbouwplan De Treffe ontwikkeld in het noordelijk deel van de wijk Skoatterwâld. In deze aantrekkelijke groene en waterrijke omgeving worden 61 woningen in twee fases gerealiseerd.

“Een plek waar het zó goed wonen is, dat je er nooit meer weg wilt”. Dat is wat Slokker Vastgoed en Lont voor ogen hadden toen zij De Treffe in Heerenveen vormgaven. Door de filosofie van Kluer hierbij te gebruiken, was er een nauwe samenwerking met een omgevingspsycholoog, een groenspecialist en een landschapsarchitect. Hierdoor werden niet alleen woningen, maar ook een leefomgeving ontworpen waar mensen langer, gezonder en gelukkiger kunnen leven.

Ontmoeten, ontspannen en bewegen
Kluer bouwt leefomgevingen waarin woongeluk centraal staat. Woongeluk houdt namelijk niet op bij de voor- of achterdeur. Huis, tuin en openbare ruimte zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat maakt mensen gelukkig en wat hebben ze nodig om zo lang mogelijk gezond te blijven? En hoe vertaal je die wetenschap vervolgens naar de woonomgeving en een stedenbouwkundig plan. Door deze behoeften in kaart te brengen en goed te luisteren naar de (woon)wensen en behoeften van omwonende en toekomstige bewoners, is het plan voor De Treffe ontstaan. Een wijk waar ontspanning, ontmoeting en beweging het vertrekpunt vormden voor de ruimtelijke inrichting en de woningen die hier worden gebouwd. Een duurzame sociale leefomgeving volgens de Kluer filosofie.

De Treffe is een divers plan met vrijstaande villa's, vrijstaand geschakelde villa's, levensloopbestendige villa's en bungalows. De woningen zijn door TWA Architecten vormgegeven in een moderne architectuur met oog voor detail: fraai metselwerk met uitstekende lagen en kopjes in de gevels, Braziliaans metselwerk in diverse tuinmuren, luxe houten gevelelementen en zwartbruine kunststof kozijnen.

Bij de Treffe is niet alleen aandacht besteed aan de woningen, maar ook aan de leefomgeving. De woningen worden gerealiseerd in een parkachtige setting met veel water, bruggen, groen en hofjes. De tuinen aan het water worden opgeleverd met hardhouten vlonders, kunststof damwanden, betonnen keerwanden en pergola's. Het landschapsontwerp is van de hand van Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten.

Wedstrijd
Gemeente Heerenveen wilde van het laatste stukje van Skoatterwâld iets bijzonders maken. Een unieke woonwijk waar de bewoners zelf over mochten meebeslissen. Er werd een wedstrijd uitgeschreven waarbij de bewoners hun stem mochten uitbrengen op alle ingeleverde plannen. Het plan De Treffe van Slokker Vastgoed en Lont wist zowel de bewoners als de gemeente enthousiast te maken en kwam als winnaar uit de bus.

Terug naar het overzicht