Feestelijke viering hoogste punt in Leens

donderdag 3 maart 2022

Na 2,5 maand bouwen bereikten we gisteren het hoogste punt in Leens. Een belangrijke mijlpaal voor alle betrokkenen. Directeur-bestuurder Matthieu van Olffen van woningstichting Wierden en Borgen, wethouder Mariette de Visser van gemeente Het Hogeland en Lont directeur Gerard van der Duim, plaatsten drie vlaggen op het hoogste punt. Ook kon er alvast een kijkje worden genomen in een van de woningen.

Voor Woningstichting Wierden en Borgen realiseren we 2 eengezinswoningen en 6 woningen voor 1-2 persoons huishoudens in Leens, 3 woningen voor 1-2 persoons huishoudens in Wehe-den Hoorn en 5 eengezinswoningen in Winsum.

De woningen moeten voor de zomervakantie klaar zijn, zodat dit najaar Leens fase 2 kan starten. Dan komen er nog eens 8 woningen bij.

Fase 1 en 2 horen bij elkaar en zijn beide ontwikkeld volgens de Kluer filosofie. Dit betekent dat we samen met architect Sytze van der Wal van BOX architecten en Joren van Dijk, omgevingspsycholoog, hebben gekeken naar de ontwikkeling van een duurzame leefomgeving waarin mensen langer, gezonder en gelukkiger kunnen wonen. Niet alleen Wierden en Borgen maar ook gemeente Het Hogeland is erg enthousiast over de nieuwe situering die hierdoor ontstaat.

Dit is de eerste samenwerking met opdrachtgever Wierden en Borgen. Samen met de opdrachtgever, de gemeente en kwaliteitsborger Woningborg, doen we in Leens een Wkb-pilot om ervaring met Wkb op te doen.

Terug naar het overzicht