Breedpad Heerenveen - KLUER concept

maandag 25 maart 2019

KLUER - Dé socialere manier van omgevingsontwikkeling

Een autoluw woongebied, nadruk op openbaar groen en natuurlijke ontmoetingen tussen buren. Zomaar enkele kenmerken van het project op het terrein 'Breedpad' in Heerenveen. In opdracht van Accolade bouwen wij hier 16 energiezuinige woningen volgens het KLUER-concept.

Onze samenleving verandert.
Waar wij vroeger leefden in hechte gemeenschappen leven wij tegenwoordig meer en meer individualistisch. 
In een tijd met steeds meer alleenwonenden, digitalisering en eenoudergezinnen zoeken wij als Bouwbedrijf Lont naar nieuwe leefomgevingen die ook de mentale gezondheid bevorderen.

Vanuit de denktank 'KLUER', een samenwerking tussen omgevingspsycholoog, architect, groenaannemer en bouwer, werken wij aan het creëren van een duurzame en sociale leefomgeving. 

Specifiek betekent dit voor de woningen aan het 'Breedpad' dat er naast energiezuinige en duurzame maatregelen randvoorwaarden gecreërd worden voor een plek van ontmoeting. Naast de traditionele voordeuren komen openslaande tuindeuren richting openbaar groen. In de woning bevindt de keuken zich aan de voorkant en zal er bijvoorbeeld een bankje geplaatst worden bij de voordeur.

Kleine aanpassingen met een groot beoogd effect.

Wilt u meer weten over het KLUER-concept en dan specifiek over het Breedpad in Heerenveen?
Beluister dan hieronder het interview met Gerard van der Duim, directeur Bouwbedrijf Lont. 

Ook vind je meer informatie op de website van KLUER.

Opdrachtgever: Accolade
Architect: Alynia Architecten
Omgevingspsycholoog: Joren van Dijk
 

Terug naar het overzicht