Zonnepark Lontzon officieel geopend!

vrijdag 21 juni 2019

Op de dag waarop de zon het langste schijnt werd vanmiddag ons Zonnepark officieel in gebruik genomen.

Terwijl de nodige kWh's werden opgewekt door de volop schijnende zon, verwelkomden wij diverse partnerbedrijven, wethouder De Pee (Gemeente Waadhoeke) en andere geïnteresseerden. Onder het genot van een kop koffie was er volop de ruimte om het zonnepark, gerealiseerd op industrieterrein 'De Wissel' in St. Annaparochie, te bezichtigen.

Na het ontvangst nam Jetze Lont het woord en vertelde waarom juist dit zonnepark voor een groot deel laat zien waar Bouwbedrijf Lont voor staat.


De slogan van Bouwbedrijf Lont is al tientallen jaren 'maakt vandaag toekomst'. Dit blijft te allen tijde actueel. Naast bouwen, zit rentmeesterschap in ons DNA en willen wij impact maken op het gebied van duurzaamheid. Dit is gelukt door het opwekken van duurzame energie in de vorm van een zonnepark waar afgelopen periode hard aan gewerkt is.

Met het inpluggen van een levensgrote stekker zorgden Rixt en Marrit ervoor dat het Zonnepark officieel in gebruik werd genomen. Zij stonden hiermee als jongere generatie symbool voor het belang van goed rentmeesterschap met het oog op de toekomst van onze aarde.

De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje terwijl op de achtergrond de nieuwe zonnepanelen flink aan het werk bleven.

Lees hier meer over het zonnepark of beluister het interview van Jetze Lont met Omrop Fryslan op: 

Terug naar het overzicht