Combinatie Slokker Vastgoed/Lont wint prijsvraag Skoatterwâld!

vrijdag 28 juni 2019

Samen met Slokker Vastgoed mogen wij in de wijk Skoatterwâld in Heerenveen het plan ‘De Treffe’ (De Eilanden) ontwikkelen.

Bijzonder is dat de gemeente Heerenveen en de bewoners uit de wijk samen het winnende plan hebben uitgekozen. Uit de ingediende plannen scoorde ons plan het beste.

De Treffe
In het plan ‘De Treffe’ worden circa 60 woningen gebouwd in een groene en waterrijke omgeving, middenin het noordelijk deel van Skoatterwâld. De woningen zijn geschikt voor diverse doelgroepen, voor gezinnen, maar ook voor senioren. Er zijn volop mogelijkheden voor het creëren van slaapruimte op de begane grond.

Omgevingspsychologie
Aan de basis van dit bijzondere plan ligt het KLUER-concept. Hierin wordt de samenwerking gezocht tussen o.a. een omgevingspsycholoog, een groenspecialist en een stedenbouwkundig architect. Het streven is het creëren van een leefomgeving waar het langer, gelukkiger en gezonder leven is. Alle ruimtelijke keuzes die zijn gemaakt, leveren een bijdrage aan ontmoeting, ontspanning en beweging door en voor bewoners en omwonenden. Er komen bijvoorbeeld loop- en visvlonders, een trapveldje, een natuurlijke speeltuin en buurtschuur als centraal ontmoetingspunt.

Forse stem van omwonenden
De keuze voor ons plan is voor 50% bepaald door bewoners van de wijk. Alle bewoners van Skoatterwâld en het Meer konden bij een informatiemarkt de plannen bekijken en daarop een stem uitbrengen voor wat zij het beste plan vonden. Zowel bij de gemeente als bij de bewoners scoorde ons ingediende plan het beste en rolden wij daarmee als winnaar uit de bus.

Vervolg
In de komende maanden wordt het plan verder uitgewerkt. Naar verwachting zal in de loop van volgend jaar gestart worden op locatie.

Inschrijven en extra informatie
Wij kunnen ons voorstellen dat je hier graag wilt wonen of meer informatie wilt! Kijk op De Treffe voor de laatste ontwikkelingen! Je vindt hier een prachtige animatie waarmee je een nog beter beeld krijgt van dit project. 
 

Betrokken partijen:

Ontwikkeling: Slokker Vastgoed en Bouwbedrijf Lont
Architect: TWA architecten
Landschapsarchitect: Lodewijk Baljon landschapsarchitecten
Duurzaamheid: Freonen fan Fossylfrij Fryslân
Energieadviseur: Ekwadraat
Omgevingspsycholoog: Joren van Dijk
Grond/Weg/Waterbouw: Sweco Nederland

Terug naar het overzicht