Voorman Wim van der Molen in de schijnwerpers

maandag 17 februari 2020

Dit is Wim, één van onze voormannen die vanuit Bouwbedrijf Lont al bijna 20 jaar loodsen aflevert aan boeren in het Noorden van Nederland. We stellen hem graag aan je voor.

Wim is 55 jaar en in maart 2020 twintig jaar in dienst bij Bouwbedrijf Lont. Hij begon in 2000 met het leggen van funderingen er deed af en toe een woning tussendoor, maar sinds 19,5 jaar is hij verantwoordelijk voor de bouw van loodsen in de agrarische tak van Lont.

Hij is een selfmade man. Hij begon zijn werkloopbaan als internationaal chauffeur en had weinig kennis van de bouw. Maar door wezenlijke interesse te hebben voor het vak heeft hij zich alles eigen gemaakt. Hij heeft enkele interne opleidingen gevolgd binnen Lont waardoor hij snel als voorman aan het werk kon. Zijn enthousiasme voor het vak straalt van hem af. Vol trots vertelt hij het over zijn projecten. Hij vindt het heerlijk om samen met zijn team, in een goede sfeer, loodsen en stallen te bouwen voor agrarische doeleinden. De vrijheid op het land, de variatie in het werk, de afwisseling van projecten, de goede sfeer onder collega’s, hij wil nooit meer anders.

Naast zijn werkdrive is Wim zeer reislustig. Dit jaar reist hij met zijn vrouw naar Australië om zijn backpackende dochter te bezoeken. Wim reist al zijn hele leven naar verre oorden. Hij was onder andere in Thailand, Indonesië, Israël, Amerika, Canada en een groot gedeelte van Europa. Naast een dochter van 21, heeft Wim twee zoons van 22 en 19 jaar oud. Deze twee jongens wonen nog gezellig thuis in Nij Altoena

Projecten

De agrarische projecten van Bouwbedrijf Lont bevinden zich in Friesland, Groningen, de kop van Drenthe en Noord-Holland. Wim wijst vanuit de bouwkeet aan waar in het zicht Lont loodsen staan. “Iedereen kent ons, de reclame gaat van mond-tot mond”. Wim werkt zelf mee op de bouw. Ze starten elke dag om 6:50 met een planningsoverleg en een kop koffie. De dagen lopen hierdoor gestroomlijnd en houden de planning hiermee goed in de hand. De projectduur varieert van 2 weken tot 3,5 maand. Je zit vaak op een nieuwe locatie wat variatie geeft aan het werk. Het project waar hij nu aan werkt is Kraak in Garrelsweer. Een prachtig groot project van 2 grote loodsen, 1 voor aardappel opslag en 1 voor de stalling van machines en het schoonspuiten van machines. Deze loodsen zijn aardbeving bestendig door een zwaarder fundering met meer gewapend staal en zwaardere ankers.

Samen

Wat Wim het belangrijkste vindt is, om met zijn team een mooi product af te leveren. Samen iets maken geeft veel voldoening.  Hij wil naast plezier op de werkvloer ook een schone bouwplaats. Alles opgeruimd en mooi op zijn plaats, dat komt de kwaliteit van je werk ten goede. Samen ergens je schouders onder zetten doet Wim ook in zijn vrijwilligerswerk. Voor Stichting Present doet hij bouwklussen voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Ook bij Wold Servants is hij betrokken bij verschillende bouwprojecten. Deze zomer gaat hij namens de organisatie naar Zuid- Afrika voor de bouw van een jongeren centrum.

Wim, je bent een mooi mens en wij zijn trots op je!

Terug naar het overzicht