Internationale Vrouwendag, de vrouwen binnen Bouwbedrijf Lont

zondag 8 maart 2020

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag: de ideale dag om onze vrouwelijke collega’s eens in de spotlights te zetten. Onze 8 vrouwen vertegenwoordigen bijna 10% procent van ons totale aantal werknemers. In de bouw is het percentage vrouwen al jaren ongeveer hetzelfde; 9 procent van de werknemers is vrouw volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Toch zijn er in deze mannenwereld wel degelijk vrouwen te vinden. Wat maakt deze sector zo leuk?

Voor de 8 vrouwen zijn er genoeg redenen om in de bouw te werken. ”Een baan in de bouw is een baan vol variatie!” “Omdat er per project gewerkt wordt, zijn de werkzaamheden verschillend. Ieder project is anders”. Volgens Astrid wordt iedereen gelijk behandeld en ben je altijd in contact met je collega’s. “Het gaat hier niet alleen om contact binnen de kantoren, maar ook contact met de uitvoerders op de bouwplaats.

”Eerlijk gezegd werk ik liever met mannen dan met vrouwen. Ik houd van de directheid van mannen, no-nonsense, rechtdoorzee”, zegt Marsha. Door haar werk als bewonersconsulente werkt zij veel samen met de uitvoerder en de vakmannen op de bouw. “Mannen zijn goed in het technische verhaal, wat ik vertaal in begrijpelijke taal naar de bewoners. Een doel kun je op meerdere manieren bereiken. Je kunt altijd rechtdoor willen, maar soms moet je een beetje slalommen. En dat kunnen vrouwen”.

Dat werken met mannen voordelen met zich meebrengt, beaamt Kokkie. "Mannen zeggen wat ze denken. Ze hebben geen verborgen agenda en er sluimert niets onder de oppervlakte. Bij vrouwen wordt er vaak meer óver elkaar gepraat, dan met elkaar.

Deze dames moedigen iedere vrouw aan om eens ervaring op te doen in de bouw, en daar zijn wij het natuurlijk volledig mee eens.

Miranda, directie secretaresse, Sandra & Astrid – receptioniste, Kokkie– Koper begeleider, Marsha – Bewonersconsulente, Maaike – marketing communicatie medewerker, Berdie – Ontwikkelaar Kluer filosofie, Nicole – stagiaire werkvoorbereiding

Terug naar het overzicht