Ruim 200 woningen verbeterd in opdracht van Elkien

vrijdag 10 april 2020

Afgelopen periode heeft Lont in Ketensamenwerking met Elkien een flinke upgrade gedaan in de wijk Tjerk Hiddes en Cambuursterhoek. De huurders hebben ons beoordeeld met een gemiddeld eindcijfer van 8,5 met een response op de enquête van 80%!

26 woningen Auke Stellingwerfstraat (2019)
Deze 26 woningen zijn met de woningverbetering verduurzaamd en van energielabel G naar energielabel A gegaan. Bij de woningverbetering is gewerkt met de zogenaamde ‘two-pieceflow’ methode (LEAN), waarbij er een continue werkstroom was. Er werd telkens per twee woningen gewerkt en alle werkzaamheden werden afgerond voordat gestart werd met de volgende twee woningen. Hierdoor ondervonden de bewoners zo weinig mogelijk overlast. De woningen zijn van binnenuit geïsoleerd. Hierdoor hebben de woningen zoveel mogelijk hun authentieke uitstraling behouden.

115 woningen Auke Stellingwerfstraat en omstreken (2019)
Deze eengezinswoningen hebben wij naar een A++ label gebracht door het vervangen van de bouwkundige schil met steenstips en het aanpassen van de installaties. Ook zijn alle woningen voorzien van zonnepanelen. Door het toepassen van kunststofkozijnen en deuren zijn de woningen heel onderhoudsarm geworden.  Hierdoor hoeft er geen schilderwerk meer plaats te vinden. 

68 onder- en bovenwoningen Tabagostraat en omstreken (2019-2020)
Op dit moment wordt hard gewerkt aan de woningverbetering van deze onder- en bovenwoningen. De woningen zijn verdeeld in 6 blokken. De werkzaamheden aan de eerste 4 blokken zijn afgerond. Komende maanden worden de overige twee blokken opgeleverd. Deze woningen hebben we naar een A++ label gebracht door het aanbrengen van nieuwe daken, het optimaliseren van de isolatieschil en het toepassen van triple beglazing. Hierdoor is het leefklimaat voor de bewoners verbeterd. Naast het toepassen van kunststofkozijnen en deuren, zijn ook alle woningen voorzien van zonnepanelen. Ook bij deze woningen is er een elektrische kookmogelijkheid aangebracht.

Door alle maatregelen en verbeteringen die in deze woningen zijn toegepast zijn de woningen verduurzaamd en toekomstbestendig gemaakt voor de bewoners. Een woning die nog jaren meegaat en waar de huurder zich thuis voelt.

Terug naar het overzicht