Menno de Bruijn 25 jaar in dienst

vrijdag 24 april 2020

Dit is Menno, één van onze uitvoerders, die vanuit Bouwbedrijf Lont al 25 jaar woningen, appartementencomplexen en bedrijfsgebouwen bouwt voor onze klanten. We stellen hem graag aan je voor.

Wie is Menno?

Hoe zou je jezelf in één zin omschrijven? “Vrij direct, eerlijk, je weet gelijk wat je aan mij hebt; kortom een geweldige vent.” Menno staat niet graag in de belangstelling dus deze oneliner deden mijn mondhoeken krullen.

Op 11 december wordt hij 50 en dit hoopt hij te kunnen vieren in goede gezondheid. Menno heeft een jongen van 12 en een meisje van 16 en woont al bijna 30 jaar samen met de moeder van zijn kinderen in het mooie Oudebildtzijl.

Na een praktijkstage op de zeedijk voor zijn opleiding MTS weg- en waterbouwkunde wist hij dat dit niets voor hem was. Toch heeft hij toch zijn opleiding succesvol afgerond en is vervolgens gestart met MTS-bouwkunde.  Zijn eerste werkervaring was bij Bouwbedrijf Van der Meer in Nije Altenoe en vervolgens bij SieMatic keukens gaan installeren. Na wat ervaring verzameld te hebben heeft hij een open sollicitatie gestuurd naar Bouwbedrijf Lont. Hij mocht meteen beginnen als timmerman. Na 5 jaar dit vak te hebben uitgeoefend werd hij voorman en daarna uitvoerder.

Hij werkt het liefst aan de bouw van appartementencomplexen. Dit is een vrij diverse tak van sport. Het project wordt in één stuk opgebouwd en alles moet kloppen. Het is altijd weer nieuw en er wordt altijd gewerkt aan verbetering. Het werk bevalt hem heel goed.

De werkdag start het bouwteam dagelijks gezamenlijk om 6:45 met een bak koffie. De planning wordt waar nodig doorgenomen, maar meestal weet iedereen goed wat hij moet doen. Menno is op dit moment uitvoerder bij Het Pakhuis in Sneek. Hier hebben wij 45 man rondlopen op de bouw en moet de planning goed in de gaten gehouden worden. De trein moet blijven rijden. Je moet creatief zijn om de trein in zijn gewenste tempo te laten doorrijden.

In zijn vak is mensenkennis erg belangrijk. Je moet daarnaast duidelijk en creatief zijn. De jaren ervaring hebben hem ook gemaakt tot wat hij nu is. Menno werkt graag zonder stress, dit kan hij bewerkstelligen door goed te plannen en deze planning goed te volgen. Zo heb je geen verrassingen en geen “geraas” onderling. Ook is het heel fijn dat het project positief wordt afgerond met tevreden klanten. Daar doe je het voor.

De minder fijne kanten aan het vak is dat mensen steeds kritischer en mondiger worden. Vanzelfsprekend staan wij open voor verbetering maar er moet niet gezocht worden naar minpunten. Daarnaast maakt de weersafhankelijkheid het soms moeilijk voor de planning.

Met de vraag wat hij altijd had willen worden antwoord Menno “timmerman”. Het is een prachtig vak. Hij adviseert de huidige mts-bouwkunde studenten veel praktijkervaring op de doen. In de praktijk leer je hoe het in theorie moet.

In april is Menno 25 jaar in dienst bij Lont en hij wil het tot aan zijn pensioen graag vol maken. Hij vindt het prettig dat er vertrouwen is in zijn kennis en kunde en dat hij vrijgelaten wordt. Bij Lont is alles heel goed geregeld en hij krijg waardering voor zijn werk.

Terug naar het overzicht