Bandsma Bultje Verhuizingen breidt uit met kraanrobot

donderdag 3 december 2020

Op 2 december is de symbolische eerste paal geslagen van de tweede uitbreiding (ca. 1.200m2) aan de Polluxweg te Leeuwarden, senior Klaas Wolthuizen (79) viel de eer te beurt om de eerste paal te slaan voor de uitbreiding van Bandsma Bultje Verhuizingen.

“Door een forse groei en steeds grotere vraag naar tijdelijke opslag groeiden we uit ons pand en kon een tweede uitbreiding niet meer wachten” aldus de ambitieuze directeur Erik Wolthuizen.

Bandsma Bultje Verhuizingen legde contact met Lont en wij bleken al vrij snel aan de gestelde eisen te kunnen voldoen. Het plan: een opslaghal met volledig geautomatiseerde kraan voor de opslag van inboedels in zeecontainers. De zeecontainers worden vanaf mei 2021 gestald in de nieuwe verwarmde loods door middel van een kraanrobot geleverd door Torsit BV te Harderwijk. Het installatiewerk wordt ter hand genomen door P. de Vries Installaties, de overburen van Bandsma Bultje Verhuizingen aan de Polluxweg te Leeuwarden.

Bij het slaan van de eerste paal werd door Erik Wolthuizen, 5e generatie, met dankbaarheid teruggekeken naar wat er is opgebouwd door het hele team, naar het feit dat 4e generatie de eerste paal mag slaan en de 6e generatie, weer 3 zonen, op deze verrichting mag toezien. Jetze Lont sprak woorden van waardering in de totstandkoming van de opdracht en vertrouwen in de samenwerking als dienstverlener in de bouw.

Al sinds 1923 is Bandsma Bultje actief in de verhuizingen, eerst als Bandsma vanuit Kollum en sinds 1988 opereert het bedrijf vanuit Leeuwarden door de overname van verhuisbedrijf Bultje. Klaas Wolthuizen, 4e generatie eigenaar van transportbedrijf Wolthuizen, begon halverwege de 80er jaren verhuizingen in de omgeving van Heerenveen uit te voeren Ondersteund door vrouw en 3 zonen bleek dit een succesformule en groeide het bedrijf uit tot een allround verhuisbedrijf, mede door overname in 2003 van Stilma Verhuizingen in Sneek en in 2015 van Bandsma Bultje Verhuizingen te Leeuwarden. Het familiebedrijf bij uitstek valt op door zeer modern materieel en goed gekwalificeerd en gemotiveerd personeel, wat er toe heeft bijgedragen dat voor de opslag van inboedels een grotere behuizing moet worden gerealiseerd.

Terug naar het overzicht