Nieuwbouw Stationslocatie Harlingen

dinsdag 8 juni 2021

Vorige week woensdag werd in alle vroegte de eerste paal geslagen voor de bouw van de Stationslocatie in Harlingen. Hier realiseren wij 2 woongebouwen met 26 zorgappartementen en 4 gemeenschappelijke woonkamers in opdracht van de Bouwvereniging.

De bewoners van de Stationslocatie
Stichting Begeleid Wonen NW Friesland verzorgt de exploitatie van deze appartementen. Deze Stichting is een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking en mensen die zorg en begeleiding nodig hebben in hun dagelijkse leven. De toekomstige bewoners van de Stationslocatie vierden dit mooie moment met taart en koffie in hun eigen huiskamers.

De Stationslocatie
Per gebouw worden de appartementen rondom een overdekt binnenplein in 2 bouwlagen gebouwd. Het terrein rondom en tussen de woongebouwen wordt onderhoudsarm ingericht met beplanting en een looppad voor bewoners. Met geel en roze- tinten wordt onderscheid gemaakt tussen de 2 woongebouwen. De appartementen worden duurzaam verwarmd door vloerverwarming en een individuele warmtepomp, waarvan de buitenunit en de zonnepanelen op het dak worden geplaatst. De gevels hebben een verhoogde isolatiewaarde met zonwerende triplebeglazing bij de appartementen.

Naar verwachting wordt de Stationslocatie in het 1e kwartaal van 2022 opgeleverd. De Stationslocatie is een ontwerp van Twa Architecten.

We kijken uit naar een zeer plezierige bouwperiode.

Terug naar het overzicht