Eerste betoncasco's & kapelementen Kallisto Brandemeer gemonteerd

maandag 30 augustus 2021

Aan de Brandemeer te Leeuwarden worden in een gezamenlijke ontwikkeling van Onis Vastgoed B.V. en Lont 30 gezinswoningen én 42 appartementen gerealiseerd. De woningen zijn ontworpen door TWA architecten. De appartementen zijn een ontwerp van LKSVDD architecten. Onder de naam Kallisto vormen beide deelprojecten door hun karakteristieke uitstraling en gedetailleerde gevels een prachtig geheel in de wijk Bilgaard.

Van de 30 gezinswoningen zijn eind juli de eerste betoncasco's en kapelementen gemonteerd. Daardoor kon na de bouwvak gelijk worden gestart met het installatiewerk en de binnen- en buitenafbouw.
 
Door een optimale samenwerking tussen de co-makers worden zoveel mogelijk onderdelen prefab aangeleverd. Hierdoor is de doorlooptijd verkort en blijft de bouwplaats ordelijk. De kunststof gevelkozijnen, inclusief beschermfolie, zijn in de fabriek al op de betoncasco's gemonteerd. Daarnaast worden ook de dakramen en indak-warmtepompunits gelijk na de kapmontage gemonteerd. Eventueel regenwater blijft hierdoor zoveel mogelijk buiten.
 
Opdrachtgever
Onis Vastgoed B.V.
 
Co-Makers
TWA architecten
ITBB installaties
Spaansen Bouwsystemen BV
Europrovyl kozijnen
IJB funderingen
Jonker Houtkonstructie BV
Mulder Metselbedrijf 
 

Terug naar het overzicht