Woningen Kallisto Brandemeer Leeuwarden bereiken hoogste punt

woensdag 15 september 2021

Vandaag vierden we samen met kopers en betrokkenen het bereiken van het hoogste punt van de 30 woningen aan de Brandemeer. We bereikten dit punt deze week met de montage van de dakelementen op de laatste woningen.

Tijdens de viering boden Jetze Lont en Thomas Perik van Onis Vastgoed B.V. een waardecheque aan voor het plaatsen van een parkbank in de gemeenschappelijke tuin tussen de 30 woningen. Deze waardecheque is door wethouder Hein de Haan symbolisch in ontvangst genomen.

Hein de Haan: "Veel mensen denken dat we alleen aan de zuidkant van Leeuwarden bouwen, echter voor elke nieuwe woining in de Zuidlanden bouwen we er twee binnen de stadsgrenzen. Daar is Kallisto een prachtig voorbeeld van!"

De 30 gezinswoningen aan de Brandemeer ontwikkelen en realiseren we samen met Onis Vastgoed B.V. naar een ontwerp van TWA architecten. De 42 appartementen die ook onderdeel zijn van het Kallisto project, realiseren we naar ontwerp van LKSVDD-architecten. Beide deelprojecten vormen door hun karakteristieke uitstraling en gedetailleerde gevels een prachtig geheel in de wijk Bilgaard.

De woningen zijn na de cascomontage gelijk wind- en waterdicht, doordat de betonwanden compleet van kunststof gevelkozijnen zijn voorzien. Met de kapmontage zijn ook de dakramen en indak-warmtepompunits gemonteerd. De binnenafbouw is al in volle gang met het plaatsen van binnenwanden, dekvloeren en installaties. De voorgevels van de eerste woningen zijn alweer uit de steigers.

Eind dit jaar starten we met de bouw van de 42 appartementen die ook onderdeel zijn van het Kallisto project.

 
Opdrachtgever
Onis Vastgoed B.V.
 
Co-Makers
TWA architecten
LKSVDD-architecten
ITBB installaties
Spaansen Bouwsystemen BV
Europrovyl kozijnen
IJB funderingen
Jonker Houtkonstructie BV
Mulder Metselbedrijf 

Terug naar het overzicht