Hoogste punt 16 appartementen Nieuw Trebol Harlingen gevierd!

woensdag 6 oktober 2021

Aan de rand van het historische centrum van Harlingen, op de oorspronkelijke plek van Zalencentrum Trebol, worden 16 moderne appartementen gebouwd. Nieuw Trebol wordt in opdracht van Harns Invest gebouwd volgens historische architectuur van het begin 20e eeuw. Vorige week is met het plaatsen van de kapconstructie en prefab betonnen ornamenten het hoogste punt bereikt. Deze mijlpaal is vandaag met de kopers gevierd.

Het behalen van dit hoogste punt is belangrijk voor de verdere afbouw van de gevel en binnenzijde van de appartementen. De komende weken wordt het gevelmetselwerk naar boven doorgetrokken en worden de laatste kunststof kozijnen geplaatst. We gaan door met de aftimmering van de kapconstructie en het plaatsen van het zinkwerk van goten en dakkapellen, dakramen, dakpannen en PV-panelen.

In de appartementen van de onderste bouwlagen is al volop gewerkt aan de afbouw van binnenwanden, installatiewerk, dekvloeren en tegelwerk. De binnenafbouw van de twee penthouses start eind deze week. Volgende week wordt gestart met de afbouw van de trappenhuizen. Hiervoor is gekozen voor een montagetrap en vliesgevels.

Opdrachtgever
Harns Invest

In samenwerking met
Penta Architecten
Vibes Building Engineers
Mensonides installaties
Okkema Workum
Tegelbedrijf H. van der Meulen
Europrovyl
Noord Prefab Beton Buitenpost
Bakker Workum Konstructiewerken
Zuidema Metselwerken
Tim Haakma Metsel- en Lijmwerken
Westra grondverzet
Xella Nederland
Alrako
Jonker Houtconstructies
Sijperda Verhuur
Hankel's Technisch bedrijf
Zomer Bouwprodukten
Graafstra Oosterwolde
Miedema Houtindustrie

Terug naar het overzicht