Spieksessie Bouwbedrijf Lont

Afgelopen week organiseerde de MKB Wurkpleats een Spieksessie bij ons bouwbedrijf. De sprekers van deze middag waren Jetze Lont, algemeen directeur Lont Groep en Sander de Rouwe, gedeputeerde van de Provincie Fryslân. Jetze vertelde zijn inspirerende en eerlijke ondernemersverhaal, met daarin de drie lessen die hij heeft geleerd in zijn ondernemersreis: groei, cultuur en keuzes. Jaarlijks worden 2 SPIEKsessies georganiseerd om ondernemers te inspireren door hun kennis en ervaring met elkaar te delen. Lukas van Middelaar van Bentacera, blikt terug op deze inspirerende middag.

Blog Lukas van Middelaar Bentacera

‘Wees kwetsbaar’ en ‘Durf te innoveren’ 100% investeren voor 50% van de kosten

Met een groeiende markt en vele mogelijke innovaties zie je als ondernemer kansen. Je bent enthousiast en wilt er in stappen. Hiervoor is het belangrijk dat je jouw mensen meekrijgt en dat jouw bedrijf ontwikkelt. Je wilt een stap maken met je bedrijf en je hebt daar hulp bij nodig. Je kent de adviseurs en ziet de toegevoegde waarde. En toch ervaar je een drempel. Het is een hele investering. Met de MKB Voucher van de provincie Fryslân wordt deze drempel met 50% voor je verlaagd. 
 
SPIEKsessie
Deze week organiseerde de MKB Wurkpleats een Spieksessie bij Bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie. Jaarlijks worden 2 SPIEKsessies georganiseerd om ondernemers te inspireren door hun kennis en ervaring met elkaar te delen. Hierdoor ontdek je nieuwe mogelijkheden, krijg je ideeën en leer je met en van elkaar! De sprekers waren Jetze Lont en Sander de Rouwe.
 
Wees kwetsbaar
Tijdens deze SPIEKsessie vertelde Jetze Lont van Bouwbedrijf Lont inspirerend over de ontwikkelingsreis die hij heeft gemaakt en de veranderingen die hij in zijn bedrijf heeft doorgevoerd. Lont is een familiebedrijf dat 95 jaar bestaat. In de tijd dat Lont aan het roer van het bedrijf kwam, en later toen hij het bedrijf van zijn vader overnam, zag hij dat hij het bedrijf moest veranderen om het toekomstbestendig te maken. Hiervoor had hij 3 belangrijke pijlers:
Groei van het bedrijf
Veranderen van de cultuur (loslaten hiërarchie, mensontwikkeling en dienend leiderschap)
Jezelf tegen komen is keuzes maken
 
Tijdens de ontwikkeling van het bedrijf maakte Lont zelf ook een grote ontwikkeling door. In deze ontwikkeling ‘kwam hij zichzelf tegen’. Een dynamische periode voor hem als mens. Waar ik zelf bewondering voor heb, is dat hij zijn kwetsbaarheid heeft laten zien aan zijn omgeving. Hierdoor werd hij gesteund en heeft hij keuzes kunnen maken. Zo heeft hij bijvoorbeeld een Directeur naast zich aangenomen en heeft hij twee jaar zonder computer gewerkt. Alles met als doel om te zorgen dat hij doet waar hij energie van krijgt en daarmee ook te doen waar hij goed in is. Dat is uiteindelijk wat je iedereen gunt. Het belangrijkste wat ik uit het verhaal van deze ondernemer haal, is dat hij zijn kwetsbaarheid heeft laten zien en dat hem én zijn bedrijf dat sterker heeft gemaakt.
 
Suikerbroodsyndroom
Sander de Rouwe, gedeputeerde van de Provincie Fryslân, is een bevlogen spreker. Hij nam ons mee in het verhaal dat de Friese MKB-ondernemers meer moeten durven investeren. “Je hebt dat goede plan, maar het mannetje op je schouders raad het je af. De eerste twee keer kun je er naar luisteren en de derde keer dat het plan weer in je opkomt mep je dat mannetje van je schouder en ga je er voor”, zo zei De Rouwe. 
 
In een metafoor gaat dit ook over het suikerbroodsyndroom. Suikerbrood is een oud Fries product dat in heel Nederland geliefd is. Ga je als Fries naar je familie over de (Friese) grens dan krijg je vast weleens de vraag om een suikerbrood mee te nemen. Het een mooi product, maar het verandert nooit en gaat zelden over de grens. Met alle kwaliteit in het Friese MKB kunnen we veel. Het advies van De rouwe is: Durf te innoveren en durf te exporteren!
 
MKB Voucher
Volgens De Rouwe is het dus belangrijk om te innoveren en je bedrijf te ontwikkelen. Hiervoor heeft de provincie Fryslân de MKB Voucher in het leven geroepen. Dit is een eenvoudig toegankelijke subsidie van 50% met een maximum van € 2.500 voor externe ondersteuning van de ontwikkeling van jouw bedrijf en/of HR-ontwikkeling.