Organisatie omschrijving

Bouwen is meer dan het stapelen van stenen. Bij Lont bouwen we bewust aan een leefbare wereld. En daar zoeken we nu jouw hulp bij!

Werken bij Lont betekent jezelf ontwikkelen, als mens en als professional. Vakmanschap is de basis en ook vinden we eigen inbreng en verantwoordelijkheid belangrijk. Bij Lont laten we talenten graag groeien. Want hoe meer jij op je plek bent, hoe beter wij met elkaar kunnen meebouwen aan een leefbare samenleving.

Met bijna 100 jaar ervaring is Lont een begrip in Noord-Nederland. We ontwikkelen, bouwen, innoveren, restaureren en beheren. Dit doen we in de woningbouw, de agrarische sector, utiliteitsbouw en bestaande bouw.

Service coördinator | 32 - 40 uur

Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden zijn wij op zoek naar een klantgerichte medewerker. Samen met de projectleider en servicemonteur zorg je ervoor dat servicemeldingen efficiënt, effectief en naar tevredenheid van de klant worden opgelost.

Plaats in de organisatie

De service coördinator wordt aangestuurd door de projectleider Service en Onderhoud en werkt nauw samen met de servicemonteur en administratie. Functioneel valt de service coördinator onder Manager Operations.

Situatieschets

De service coördinator is onderdeel van de afdeling Service en Onderhoud. Deze afdeling bestaat verder uit een projectleider en een servicemonteur. Binnen dit team heeft iedereen zijn eigen taken en verantwoordelijkheden om te zorgen dat alle servicemeldingen zo efficiënt, effectief en naar tevredenheid van de klant worden opgelost. Als service coördinator ben jij de persoon die binnenkomende meldingen omzet in werkzaamheden. Je stuurt meldingen door naar onderaannemers/leveranciers en ziet toe dat deze wordt opgelost. Daarnaast plan je de servicemeldingen voor de servicemonteur en ben je de contactpersoon voor de klant. Je hebt alle servicemeldingen inzichtelijk en zorgt dat deze op de juiste en tijdige manier wordt opgelost.

Doel van de functie

Een mooie parttime functie op onze afdeling service & onderhoud, die uit te breiden is naar fulltime
  • Het succesvol plannen en coördineren van servicemeldingen, waarbij de klanttevredenheid met grote voldoende wordt behaald.
  • Verzorgen van de administratieve processen van de servicemeldingen.
  • Het zodanig laten verlopen van processen dat werkzaamheden gestructureerd, transparant, planmatig en efficiënt plaatsvinden.
  • Het verzamelen en analyseren van de servicemeldingen voor verbetertrajecten.

Functie-eisen

  • MBO-werk en denkniveau op basis van relevante opleiding en/of ervaring in de functie.
  • Goede plannings- en administratieve vaardigheden
  • Goede communicatieve vaardigheden.
  • Een klant- en resultaatgerichte instelling.
  • Bouwkundige kennis is een pré.

Functiespecifieke competenties

Arbeidsvoorwaarden

Een uitstekend salaris en een compleet pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden wordt aangeboden. Daarnaast is de Bouw CAO van toepassing. Er wordt bovendien veel aandacht besteed aan ontwikkeling en groei, dit van zowel de organisatie in totaal als van iedere medewerker. Doorgroeimogelijkheden behoren zeker tot de mogelijkheden.

Interesse

Heb je interesse in deze functie en wil je meer informatie of ken je iemand die in het profiel past en wellicht geïnteresseerd is?

E-mail je sollicitatiebrief met motivatie en CV vóór 28 maart a.s. naar Ger-jo Sijtsma (HRM medewerker): g.sijtsma@lont.nl

Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Ger-jo Sijtsma:  0518-409393

Past deze functie niet bij u maar maar wilt u toch werken bij Lont? Stuur dan een open sollicitatie via dit sollicitatieformulier