Duurzame kantine voor studenten Nordwin College

De entree aan de Jansoniusstraat in Leeuwarden is grondig verbouwd. Waar voorheen de kantine werd gedeeld met Hogeschool Van Hall Larenstein, hebben de studenten en medewerkers van Nordwin College en MBO Life Sciences nu een eigen entreeruimte gekregen, waarin meerdere functies worden gecombineerd: kantine, overleg- en presentatieruimte. Bovendien vinden er diploma-uitreikingen plaats en andere feestelijke evenementen. Studenten en medewerkers van Nordwin College MBO Leeuwarden niveau 3&4 en MBO Life Sciences zijn hoofdgebruikers van het gebouw.

Uniek aan de nieuwe entree is dat deze zo duurzaam mogelijk is gebouwd, met een kas die optimaal geïsoleerd is en gerecycled meubilair. Ook is er ruimte voor Bloem & Styling van Nordwin College om goed uit te pakken met bloemwerk en komt er een gezonde kantine. Daarnaast zoeken we samen met VMBO-groen, Omrin en Hogeschool Van Hall Larenstein naar een mogelijkheid om de hoeveelheid afval zoveel mogelijk te reduceren.

De nieuwe entree van gebouw Potmarge maakt deel uit van het herinrichtingsplan de Potmarge. In die herinrichting wordt het zgn. shared space ingevoerd. Met daarin plaats voor een nieuwe plek voor fietsenstallingen en een aangepast parkeerbeleid. Het regenwater wordt via het dak afgevoerd naar een ondergrondse opvang en dit water wordt hergebruikt. Daarnaast worden in een later stadium van de herinrichting nog zonnepanelen geplaatst op de daken van het nieuwe Potmarge-gebouw.
 
De bouw van het project is uitgevoerd door Bouwbedrijf Lont.
Architect Achterbosch Zantman is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Open dagen

Nordwin College en MB Life Sciences hebben Open Dagen op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018.

U bent van harte welkom om de nieuwe entree en kantine te bekijken. Kijk voor meer informatie op: www.nordwincollege.nl