PyraSied laat 4e bedrijfshal bouwen door Bouwbedrijf Lont

Kunststofspecialist PyraSied Xtreme Acrylic is de afgelopen 10 jaar enorm gegroeid. Een verdubbeling in omzet, 10 fte meer personeel en een enorme voorraad in kunststof platen, buizen en staven. Kortom, PyraSied is toe aan een 4e hal. Voor de bouw van deze 2000m2 grote hal is bouwbedrijf Lont ingeschakeld.

PyraSied Xtreme Acrylic is een creatief en internationaal bedrijf in de handel en bewerking van acrylaat (plexiglas), polycarbonaat (lexan) en design kunststoffen. Daarnaast is PyraSied altijd bezig met de ontwikkeling en introductie van nieuwe materialen. Met de meest uitgebreide voorraad acrylaat platen, buizen en staven in de Benelux is PyraSied uit haar jasje gegroeid en komt er een vierde hal bij. “We zijn graag flexibel; iedereen mag uit onze voorraad bestellen, ook op maat. Dat vinden onze klanten prettig. Sinds 2 jaar zijn we naast Nederland en België, ook op de Europese markt actief,” zegt Marieke Pietersma. “Het is fijn om te merken dat bouwbedrijf Lont en TWA Architecten in de plannen voor de nieuwe hal rekening houden met onze flexibele bedrijfsvoering en internationale plannen.

Voortgang Bouw

Samenspel

“Vanaf de eerste kennismaking is het contact met PyraSied heel plezierig. We hebben de opdracht op basis van vertrouwen gekregen”, vertelt Auke Bangma van bouwbedrijf Lont. “Alle ingrediënten voor een mooie samenwerking zijn aanwezig. Er is sprake van een open begroting en we hebben een goed bouwteam gevormd. Ik heb te maken met opdrachtgevers die uitgesproken zijn en heel goed weten wat ze willen.”

De nieuwe 2000 m2 grote hal wordt circa zeven meter hoog en bevat 200 m2 aan kantoorruimte. Met oog op milieu, comfort en economische besparing liggen de isolatiewaardes van de hal hoog en is voor de verwarming gekozen voor een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. “Als alles volgens planning gaat, start de bouw rond de bouwvak, zodat de nieuwe hal eind 2018 in gebruik kan worden genomen”, verwacht Bangma.