16 All-electric woningen Heerenveen

Accolade en Bouwbedrijf Lont bouwen 16 all-electric woningen in Heerenveen.

Woensdag 19 december ondertekenden Accolade en Bouwbedrijf Lont bv het contract voor de bouw van 16 energiezuinige woningen op het terrein Smit-Breedpad in Heerenveen. Voor ons is dit het eerste woningbouwproject wat wij volgens het zogenaamde KLUER-concept ontwikkelen en bouwen.

Energiezuinige woningen

De woningen komen op het voormalige terrein van ijzerhandel Smit aan het Breedpad in Heerenveen. Dicht bij het centraal station en op loopafstand van het centrum. Het plan werd ontwikkeld samen met Alynia Architecten. De woningen zijn zeer energiezuinig door een zeer goede isolatieschil en het gebruik van zonnepanelen én zijn bovendien all-electric. De woningen hebben twee slaapkamers, vloerverwarming op de begane grond en elektrische verwarming op de eerste verdieping.

KLUER-concept

Dit is het eerste woningbouwproject dat wij ontwikkelen en bouwen volgens het KLUER-concept. KLUER is samen met een omgevingspsycholoog ontwikkeld. Het is een filosofie, waarbij men anders kijkt naar gebiedsontwikkeling. Men kijkt niet alleen naar het bouwen van huizen, maar vooral naar het creëren van een duurzame en sociale leefomgeving. Voor het Breedpad vertaalt dit zich in het autoluw maken van het woongebied. Bij de entree komen parkeerplekken, waardoor er in het woongebied zelf meer ruimte is voor openbaar groen en natuurlijke ontmoetingen tussen buren. Naast de traditionele voordeuren komen aan de voorkant van de woning ook openslaande tuindeuren. Ook heeft iedere woning een bankje in zijn voortuin.

De planning

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de woningen starten begin januari 2019. Naar verwachting worden de woningen in september 2019 opgeleverd.