Fjildsicht in Bitgum

Wij realiseren een nieuwe woonwijk ten zuiden van het dorp Beetgum, of Bitgum in het Fries. Fjildsicht is de laatste fase van het plan en bestaat uit 6 geschakelde woningen in deelgebied 5. Deze woningen hebben prachtig vrij uitzicht over de velden.

De architectuur is afgestemd op de direct naastgelegen woningen. Zo is er een horizontale geleding toegepast, waarbij dezelfde bakstenen, dakpannen en kleuren als bij de naastgelegen woningen worden gebruikt. Ons inziens een prachtig resultaat met oog voor detail.

‘Eenheid in verscheidenheid’

Bij de start van het uitbreidingsplan is het motto ‘eenheid in verscheidenheid’ gekozen. Het plan is opgedeeld in verschillende deelgebieden wat betreft architectuur. Samen vormen ze echter wel een duidelijke eenheid. Qua karakter is nadrukkelijk aansluiting met het dorp gezocht. De ontwerpen van de woningen zijn geïnspireerd op de jaren 30 van de vorige eeuw. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen met zorgvuldig gekozen details. Kwalitatief hoogwaardig en in harmonie met de directe omgeving. Kortom, een mooie wijk die perfect past bij het bestaande dorp.

Wonen in een typisch Fries terpdorp

Het dorp Beetgum is ontstaan vlak achter de Middeleeuwse zeedijk, de Alddyk. In dit van oudsher agrarische dorp woonden vroeger vooral tuinders, landarbeiders en boeren. Ook in de hedendaagse tijd vinden we in Beetgum kenmerken vanuit het verleden terug. Het dorp heeft goede voorzieningen gezamenlijk met de buurdorpen Beetgumermolen en Engelum. Zoals basisscholen, een dorpshuis, sportvelden, middenstand en enkele horecagelegenheden. Voor de liefhebber is er een actief verenigingsleven. Beetgum ligt aan de provinciale weg die voor een snelle verbinding met Leeuwarden en Harlingen zorgt.

Deze woningen hebben een prachtig uitzicht over de velden

Verdiepingshoge binnendeuren

Alle woningen worden voorzien van stijlvolle 'Verdi' verdiepingshoge binnendeuren van Berkvens.

Verkoop & Informatie

Makelaardij Hoekstra
Willemskade 9
8911 AW Leeuwarden
Telefoon: (058) 233 73 33
E-mail: nieuwbouw@makelaardijhoekstra.nl
Contactpersoon: mw. M. Miedema

Makelaardij Friesland
Heliconweg 6
8914 AS Leeuwarden
Telefoon: (058) 244 91 00
E-mail: nieuwbouw@makelaardijfriesland.nl
Contactpersoon: mw. A. Alstein

 

Modern maar toch aansluiting bij de buurt

Michaëlschool in Leeuwarden

Lees meer