Tonnenburg: 18 sfeervolle herenhuizen

Wonen in de stad & midden in het groen

Stijlvol wonen in een herenhuis in het groene karakteristieke Sint Bonifatiuspark. Een woonomgeving die de sfeer ademt van de jaren ‘dertig. En dat in alle opzichten. De architectuur is tot in detail uitgewerkt en de natuur krijgt hier nog de aandacht die het verdient. Het centrum ligt op loopafstand. Tonnenburg is de ligt in het Sint Bonifatiuspark.

Tonnenburg bestaat uit twee keer negen herenhuizen, die onlosmakelijk zijn verbonden met de rest van het Sint Bonifatiuspark. Vanuit uw woonkamer kijkt u over uw achtertuin, met daarachter het Oude Meer en de rest van het park dat zich kenmerkt door veel groen, ruimte en rust. Het centrum ligt op loopafstand en via de Dammelaan rijdt u gemakkelijk de stad uit.

Elk detail is uitgewerkt; zelfs uw voortuin is al klaar

Wat u zal verrassen is de compleetheid van de woningen. Zelfs de voortuin is hierin meegenomen. De woningen beschikken over een keurig aangelegde voortuin met beukenhaagjes, gras, bestrating, een voetpad naar de voordeur die schuin omhoog loopt en een trappetje naar uw parkeerplaats.

Over de woningen

Er zijn maar liefst zes woningtypes. In de basis verschillen de woningen al in diepte door de verspringende gevels, maar een aantal woningen hebben een uitbouw aan de achterzijde. Ook een hebben meerdere woningen een bijkeuken, openslaande deuren, een trapkast en één of twee extra slaapkamers op zolder. Wat de woningen nog meer gemeen hebben? Ze zijn allemaal gelegen aan een mooie groene bomenlaan.

Bijzonder zijn de vier ruime hoekwoningen, waarvan er drie met garage worden uitgevoerd. Elke woning beschikt over zeker één en in sommige gevallen zelfs twee eigen parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen zijn vanaf de voordeur bereikbaar via één of twee traptreden. De woningen zijn verhoogd - het voetpad naar de voordeur loopt iets schuin omhoog- waardoor u vanuit de keuken vrij uitzicht heeft.

Sint Bonifatiuspark

In het Sint Bonifatiuspark vindt u al het goede van de stad én de rust van de natuur. De nieuwe wijk is opgedeeld in verschillende deelgebieden met in totaal zo’n 225 woningen, variërend van Parkvilla’s, Terpwoningen, Laanwoningen, Parkwoningen en Oude Meervilla’s tot Hofwoningen. Allemaal royaal, luxe en passend bij de bestaande omgeving. Het merendeel van het Sint Bonifatiuspark is inmiddels afgerond: de bewoners genieten al volop van hun nieuwe woonomgeving.

De stijlvolle architectuur van deze fraaie, nieuwe woonwijk geeft een onmiskenbare knipoog naar de jaren ‘30. En juist dat geeft het Sint Bonifatiuspark die bijzondere allure. Want hoewel u hier volop profiteert van moderne bouwmethoden en hoogwaardige materialen, past de uitstraling perfect bij de monumentale woningen in de naaste omgeving.

Volgens velen is het Sint Bonifatiuspark het mooiste stukje van Leeuwarden. En terecht, want het is een fraaie plek met historie. Ooit stond hier het Sint Bonifatius Hospitaal, in de volksmond ook wel bekend als ‘Bonnehos’. Nu is deze unieke locatie een gevarieerd woongebied. Nieuw, maar met behoud van de statige, parkachtige sfeer die hier al zo lang heerst.