Feestelijke start bouw 56 woningen Kadekwartier

De start van de bouw van project Kadekwartier in Leeuwarden is gevierd met een feestelijke bijeenkomst op de bouwlocatie in Leeuwarden.

Wethouder Henk Deinum van de Gemeente Leeuwarden, Jeroen Laarman van Slokker Vastgoed, Doeke van Wieren van TWA architecten en Jetze Lont spraken de toekomstige bewoners toe en feliciteerden hen met hun nieuwe woning.
 
De woningen van Kadekwartier zijn geïnspireerd op de pakhuizen en fabrieksgebouwen uit het einde van de negentiende eeuw. Door hun neoclassicistische architectuur sluiten ze mooi aan op de bestaande bouw in de buurt. Architect Doeke van Wieren heeft voor de kadepanden een klassieke beeldtaal gebruikt. De parkwoningen en terraswoningen hebben een veel residentiëler karakter. Ze lijken op kleine villa’s of pallazo’s en hebben een vloeiende overgang naar het groen van het park. Inmiddels zijn alle kadewoningen en parkwoningen verkocht.
 
Jeroen Laarman bedankte de gemeente Leeuwarden in zijn speech voor het soepele proces waarmee het prachtige project tot stand is gekomen.
 
Fotografie Paul Zijlstra

Projectontwikkeling: 
Slokker Vastgoed
Architect: Twa Architecten