Nieuwbouw

Waarom moet ik als koper nu al doorgeven of ik een uitbouw wil of niet?

Het is een vraag die we veel krijgen, want inderdaad: de fundering ligt er nog niet eens en toch moeten kopers dan al veel keuzes maken. Dit heeft te maken met de lange voorbereidingstijd. Een heel project opleveren doen we al in 26 weken, van fundering tot sleuteloverdracht. Maar de voorbereidingstijd duurt bijna een jaar. Het waarom, lees je hier.

Media 263 570835 W1000 Fit

Lekker op de bank ploffen, daar gaat heel wat aan vooraf. De eerste 10 weken zijn we bezig met het ontwerpen van de woningen. We kijken naar de buitenkant en berekenen of het ontwerp ook haalbaar is. Ook de welstandscommissie van de gemeente kijkt daarin mee.

Kopers voeren gesprekken met makelaars en pas als 70% van het project verkocht is, starten wij met de bouw.

Wanneer we een akkoord hebben en alle berekeningen kloppen, kunnen we de bouwtekeningen gaan uitwerken. Ook hier komt weer veel rekenwerk aan te pas. Denk bijvoorbeeld aan energieberekeningen, constructietekeningen en ventilatieberekeningen. We melden vervolgens het project aan bij Woningborg; heel belangrijk in verband met de afbouwgarantie. Deze fase duurt totaal zo’n 12 weken.

Als de brochures en andere verkoopdocumenten klaar zijn, kan de verkoop starten. Kopers voeren gesprekken met makelaars en pas als 70% van het project verkocht is, starten we met de bouw. Voor deze fase rekenen we gemiddeld 12 weken.

In de laatste 14 weken die dan aanbreken, is er nog veel te regelen voor die eerste paal de grond in kan. De omgevingsvergunning moet er komen, we voeren kopersgesprekken en verwerken hun keuzes in onze plannen. Kopers gaan de kavel kopen en wij maken deze bouwrijp.

Het is veel en het lijkt ingewikkeld. Een huis kopen doe je tenslotte niet iedere dag. Daarom helpt onze koperbegeleider iedereen soepel dit proces door. Hij of zij is bij het hele verkoopproces betrokken en zorgt ervoor dat de wensen en behoeften van de kopers uitgewerkt worden.

Overige Nieuwbouw projecten

Waarmee kunnen wij je helpen?

Neem contact op