Rentmeesterschap betekent voor ons ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’

Uit onze missie en visie blijkt dat rentmeesterschap de kern is van ons bestaansrecht. Want bij Lont is bouwen geen doel op zich, maar een manier om bij te dragen aan een leefbare samenleving. Rentmeesterschap gaat voor ons over bewustzijn bij alles wat we doen: van hoe we omgaan met medewerkers, ketenpartners en klanten tot en met onze eigen bedrijfsvoering en natuurlijk de manier waarop we bouwen, ontwikkelen en innoveren.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen betekent voor ons het voortdurend onderzoeken en afwegen van mogelijkheden, want we leven in een snel veranderende wereld. In de bouw bestaat geen standaard werk voor duurzame en verantwoorde keuzes. Het is altijd maatwerk met flexibele opties, passend binnen de (on)mogelijkheden van elk project. Wij blijven als bedrijf scherp op onze eigen keuzes en zien het daarnaast als onze taak om klanten goed te adviseren, zodat zij in projecten ook weloverwogen keuzes kunnen maken.

In onderstaand filmpje leggen wij in 1,5 minuut uit wat MVO voor ons betekent.

Goede doelen

Als organisatie zijn wij in de positie om – los van het ondernemerschap – een steentje bij te dragen aan de maatschappij. We verbinden ons daarom ook met goede doelen. Op dit moment is dat Compassion. In samenwerking met Compassion ondersteunt Lont de realisatie van 33! Klaslokalen in Burkina Faso, verdeeld over 10 locaties in en ten oosten van de hoofdstad Ouagadougou. Door de bouw van deze lokalen hebben zo’n 3200 kinderen een plek waar ze goed en veilig onderwijs krijgen, een van de belangrijkste onderdelen voor de ontwikkelingen van het land. Compassion is een wereldwijde Christelijke organisatie die zich met enorm veel passie inzet om de wereld elke dag een beetje beter te maken.

save
Play