LONT IS GEEN
FABRIEKSBOUWER

Bouwen is meer dan het stapelen van stenen. Bewust bouwen aan een leefbare wereld, dat is wat wij doen. Met oog voor de wereld om ons heen leveren we uitsluitend topkwaliteit. Het maken van duurzame keuzes doen we vol passie en vanuit rentmeesterschap. Zo maken wij het verschil en willen we anderen inspireren hetzelfde te doen.

Met ruim 100 jaar ervaring is Lont een begrip in Noord-Nederland. We ontwikkelen, bouwen, innoveren, restaureren en beheren. Dit doen we in de woningbouw, de agrarische sector, industrie en bestaande bouw.
Vanuit vakmanschap, innovatie en ondernemerschap zoeken we altijd naar manieren om bij te dragen aan een leefbare samenleving. Bouwen is daarmee nooit een doel op zich. Deze manier van werken vereist een groot bewustzijn bij alles wat we doen.

Persoonlijk contact is altijd de basis. Van ontwikkeling tot creatie luisteren we naar de ander, denken we actief mee en stemmen we met elkaar af. Zo kunnen we bij elk project maatwerk van toegevoegde waarde leveren, voor klanten én de samenleving.

Door ideeën, taken en verantwoordelijkheden te combineren, kunnen we slimmer, sneller en beter werk leveren. Want samen bieden we méér, zo simpel is het. Nu en in de toekomst.

Gezonde Organisatie Kleur 3 Alternatief
Trots Logo

Missie

Lont staat voor vakmanschap en sociale innovatie. Vanuit die basis hebben wij zin om onze mouwen op te stropen mee te bouwen aan een leefbare samenleving. Aan het resultaat – van traditionele bouwwerken tot verrassende concepten – gaat bij ons altijd iets vooraf: met elkaar afstemmen wat we gaan neerzetten en vooral hóe we dat doen. Want bij bouwen bepaalt het proces de uitkomst.

Om die reden werken wij graag in professioneel samenspel met opdrachtgevers, gebruikers en ketenpartners aan bestendige plekken voor alle facetten van ons bestaan.

Visie

Nelson Mandela zei ooit: “It always seems impossible until it’s done!”. Bij Lont geloven we ook in de kracht van doen, daarom maken wij ruimte voor vernieuwing in de bouw die is gebaseerd op gelijkwaardigheid. We willen menselijke waarden verbinden met de nieuwe tijd waarin we leven. Dat doen we nuchter en rechtdoorzee, op basis van drie essentiële bouwstenen: passie voor het vak, (zelf)lerend vermogen en dienend leiderschap. Zodat we in ontwikkeling blijven en bij elk project maatwerk leveren dat echt toegevoegde waarde heeft, voor klanten én de samenleving.

Icon Highlights

Highlights
Icon Cijfers

Cijfers
Icon Certificering

Certificeringen