In september zijn wij gestart met de bouw van huur- en koopappartementen nabij het station van Hurdegaryp. Onder de naam ‘Stasjon Hurdegaryp’ verrijzen in totaal 32 appartementen verdeeld over twee gebouwen. Een mooie mijlpaal die donderdag 19 oktober officieel werd gevierd op de bouwlocatie. In aanwezigheid van de kopers onthulde wethouder Berber van Zandbergen van de gemeente Tytsjerksteradiel een insectenhotel dat aan de toekomstige bewoners wordt aangeboden door aannemer/ontwikkelaar Lont en Montagne Advies en Ontwikkeling.

Gerard van der Duim: “Vandaag is een memorabel moment voor ons en alle mensen die hier straks hun thuis gaan krijgen. We bouwen een uniek product op een unieke locatie. Met de bouw van de appartementen spelen we in op de toenemende behoefte aan gelijkvloerse woningen. Naast een energiezuinig en duurzaam appartement wensen we de toekomstige bewoners ook een aantrekkelijke leefomgeving. Een insectenhotel vinden we mooi symbolisch cadeau, omdat dit bijdraagt aan biodiversiteit. Stasjon Hurdegaryp biedt zo niet alleen een fijne plek voor de bewoners, ook uiteenlopende insecten vinden hier straks een fijn onderkomen.” 

Over de koopappartementen 
De zestien koopappartementen aan de Reidroas in Hurdegaryp krijgen een gebruiksoppervlak van 80-84 m² en worden verdeeld over vier woonlagen. Per woonlaag komen er vier appartementen. De appartementen op de verdiepingen zijn zowel per trap als met de lift bereikbaar. De appartementen beschikken naar keuze over twee of drie slaapkamers, een ruime badkamer, een separaat toilet, een buitenruimte in de vorm van een terras of balkon en een houten buitenberging. Bij ieder koopappartement hoort een eigen parkeerplaats.

Meer informatie op www.stasjonhurdegaryp.nl 
Logo Stasjon Hurdegaryp

Foto’s: Kees Scherjon