Lont ontvangt Predicaat Hofleverancier
‘Kroon op ons werk’

Vandaag hebben wij het predicaat Hofleverancier ontvangen. Vanmiddag reikte commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok het predicaat aan ons uit. Ook burgemeester Marga Waanders van gemeente Waadhoeke was hierbij aanwezig. Koning Willem-Alexander kent het predicaat toe vanwege ons 100-jarig jubileum en onze rol en betekenis voor de regio.

“Lont is sterk verankerd in het Bildt. Een streek met een eigen geschiedenis, eigen taal en eigen cultuur en die cultuur is hier te proeven. Iedere generatie Lont heeft op zijn eigen wijze vernieuwing gebracht in de organisatie. Dit zit ook in jullie bloed. Bouwen gaat voor jullie om meer dan cement en stenen. Samen met medewerkers en toegewijde partners bouwen jullie groene, duurzame woonomgevingen waarin woongeluk en ontmoeting centraal staan,” vertelt Arno Brok, commissaris van de Koning in Friesland.

Jetze Lont, directeur: “Ons familieavontuur begon in 1923 toen oerpake Arjen een timmerbedrijf begon. En nu staan we hier: 100 jaar later en vier generaties verder. In die tijd is er veel veranderd in ons werk én in onze uitdagingen. Wat niet veranderd is, is onze toewijding aan ons vak. Dat geldt niet alleen voor Lont als familie, maar we zien diezelfde toewijding terug bij onze medewerkers en toegewijde partners. Zonder hen zouden we niet zijn waar we nu zijn. Dankzij hen zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 100 vakmensen. Het predicaat is een erkenning voor al dat harde werken. Dat maakt mij meer dan trots en ik weet zeker dat oerpake Arjen dat ook geweest zou zijn.”

Hofleverancier 50 Procent