Klant aan het woord:
Niels Mensonides

Bouwen kan op dit moment alleen met een langdurig partnerschap

Klant, huisleverancier, preferred supplier, partner. Geef het beestje maar een naam. Er zijn verschillende woorden om een bijzondere relatie met een klant te duiden. Maar wat als je niet alleen partner, maar ook klant bent? En wat maakt die relatie zo speciaal? In onze rubriek ‘Klant aan het woord’ spreken we deze keer met Niels Mensonides, technisch directeur van Mensonides Installatie. Klant én partner van Lont.

Media 263 661786 W300 Fit

De samenwerking tussen familiebedrijven Lont en Mensonides Installatie gaat lang terug. Niels: “Toen we het bedrijf van onze ouders overnamen, werkten zij ook al met Lont. De contacten zijn geïntensiveerd sinds de ontwikkeling van ’t Havenhus in 2016/’17 waarvoor wij het installatiewerk hebben gedaan.

Dat we vaker gingen samenwerken komt deels doordat we in dezelfde regio zitten, maar ook doordat we beide een familiebedrijf zijn. We hebben een soortgelijke kijk op dingen. Als je met een traditionele aannemer werkt, ligt de focus vooral op het resultaat. Dat is een groot verschil en dan heb je al gauw een andere relatie met elkaar. Natuurlijk zijn de resultaten bij ons ook belangrijk, maar het is niet het enige dat ons drijft. Wij zijn in de samenwerking met Lont meer relatie gedreven. Dat gaat dus ook vaak op gevoel en vertrouwen.”

Wederzijds respect

Om echt als team op te trekken in projecten, hecht Mensonides eraan om in een vroeg stadium betrokken te worden. Niels: “Dat werkt het prettigst vind ik. Je krijgt dan al vroeg in het proces een beeld van de mensen met wie je gaat samenwerken, wat de sfeer is en welke doelstellingen er zijn. Die kennis helpt je enorm in het verdere proces.

Lont betrekt ons altijd in een vroeg stadium en heel belangrijk; er is wederzijds respect. Zij nemen onze adviezen serieus en varen op onze expertise. Wij hebben veel kennis op het gebied van de energietransitie en duurzaamheid. Andersom leren wij veel over bouwprocessen. Echte gelijkwaardigheid, met elkaar en naast elkaar. Dat maakt het samen tot een heel prettige manier van samenwerken. Er is al zoveel waar je tegenwoordig rekening mee moet houden in de bouw; veranderende wet- en regelgeving, stikstof, stijgende prijzen, duurzaamheid. In mijn ogen kun je dit op dit moment alleen maar doen met een langdurig partnerschap.”

Het zijn heel betrokken vakmensen met passie voor hun werk!

Partner én klant

Niels heeft ook vanuit een andere invalshoek met Lont mogen samenwerken. Lont heeft de volledige verbouwing van zijn monumentale boerderij gedaan. Het werd een flink project van dik een jaar. “Een pittig traject met meerdere verhuizingen, naast de drukte van het werk, het gezinsleven met een kleintje en een baby onderweg. Oprechte tropenjaren!”, vertelt Niels.

Onze boerderij is een Rijksmonument, dus alles is vergunningsverplicht. Dit vraagt echt om ervaring en bijzondere vakkennis. Lont heeft hier ruime ervaring mee en heeft vakmensen in dienst die oude details kunnen herstellen. Zelf hebben we het sloopwerk gedaan en samen met Penta Architecten maakten we een plan. Lont heeft dit plan vervolgens uitgevoerd en het installatiewerk hebben we uiteraard zelf gedaan. Voor mij persoonlijk was het heel fijn om de mensen van Lont al te kennen vanuit Mensonides. Hierdoor wist ik niet alleen wie er bij ons over de vloer kwamen, maar ook hoe ze werkten. Het zijn heel betrokken vakmensen met passie voor hun werk.”

Op dit moment zit de verbouwing in de afrondingsfase. “Het woongedeelte is klaar en de appartementen ook. Ondertussen zijn boven al de voorbereidende werkzaamheden voor de slaapkamers gedaan, maar dat komt volgend jaar. Nu eerst maar even rust!”

Waarmee kunnen wij je helpen?

Neem contact op