Lont bouwt aan een
duurzame samenleving

Bij Lont is circulair bouwen geen doel op zich, maar een manier om bij te dragen aan een leefbare samenleving. Dit doen we vanuit rentmeesterschap, dat de kern van ons bestaansrecht vormt. Voor ons betekent dit een scherp bewustzijn bij alles wat we doen. Van hoe we omgaan met medewerkers, ketenpartners en klanten en natuurlijk de manier waarop we bouwen, ontwikkelen en innoveren. Het maken van circulaire keuzes is daar onderdeel van.

Met elkaar kijken wat circulair kan

Circulair bouwen vraagt om een andere manier van kijken naar de bouw. Materialen worden niet vooraf besteld, maar er wordt continu gekeken naar wat er beschikbaar is. De traditionele slopers worden steeds meer de leveranciers van materiaal. Als we slim met die materialen omgaan, hoeven we minder materialen onnodig af te breken en verminderen we onze CO2-uitstoot.

Lont onderzoekt daarom voortdurend welke mogelijkheden er zijn in duurzame en verantwoorde keuzes. Het is een zoektocht naar balans, niet alles hoeft nieuw. We vinden het belangrijk om daar samen met onze toegewijde partners over na te denken en een werkwijze te ontwikkelen die, net als circulair bouwen, toekomstbestendig is.

Gemeente Leeuwarden

S9a3641lontgemeentekantoor
S9a3627lontgemeentekantoor
Van sloophout naar kozijnen

Werk maken van circulair bouwen?

Neem contact met ons op
Logo Cf Circulair Friesland

Rentmeesterschap