Biobased isoleren in Easterlittens

In onze ketensamenwerking met Elkien hebben we in Easterlittens 13 daken voorzien van biobased isolatie. De isolatie is verwerkt in prefab elementen die over het bestaande dak zijn geplaatst. Voor de isolatielaag is gebruikgemaakt van Friese vezelhennep.

Het bouwen aan een duurzame toekomst doen we samen, en daarom hebben we gekozen voor dit milieuvriendelijke materiaal. Vezelhennep uit Friesland biedt namelijk verschillende voordelen ten opzichte van traditionele isolatiematerialen. Het productieproces van hennep vergt veel minder energie. Dit resulteert in een lagere CO2-uitstoot. Bovendien draagt vezelhennep bij aan CO2-opslag in gebouwen, doordat de plant tijdens de groei CO2 uit de lucht opneemt. Het gebruik van lokaal geteelde hennep ondersteunt daarnaast de duurzame ontwikkeling van de agrarische sector in Friesland.

Naast de ecologische voordelen heeft vezelhennep ook uitstekende eigenschappen voor woningisolatie. Het reguleert zowel temperatuur als vocht in huis op een natuurlijke manier. Dit draagt bij aan een prettiger en gezonder binnenklimaat. Verder biedt vezelhennep uitstekende thermische en akoestische isolatie.

Dankzij de prefab elementen van Hekstra kunnen we het werk efficiënt en snel uitvoeren. De bouwelementen worden vooraf in de fabriek voorbereid, zodat we op locatie minimale bouwtijd en overlast voor bewoners hebben. Bovendien zijn deze elementen eenvoudig te demonteren aan het einde van hun levensduur. Dit draagt weer bij aan de circulariteit van de woningverbetering.

Elk Logopayoff2023 Rgb Zwartrood Pos

Recente berichten