Lont Huurzaam Wonen

Bij Lont weten we hoe belangrijk een thuis is voor iedereen. Een huurder is daarin niet anders dan een koper. Wij helpen u daarom graag bij al uw vragen, maar liever nog zijn wij deze voor!

Daarom hebben wij ‘Huurzaam wonen’ voor u. Huurzaam wonen betekent duurzaam huren met gemak: wij hebben al een oplossing bedacht voor de vraag die u nog niet stelde.

Want bij Lont voegen we graag meerwaarde toe. Wij vinden het belangrijk om ontwerp en uitvoering al in een vroeg stadium met elkaar te verbinden en bewoners invloed te geven op onderdelen van de woning.

Uw voordelen van onze conceptwoning:

Lont Huurzaam Wonen Picto 1

Bedacht met de huurder

Om de huurder zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen in de woning, maken we een plattegrond waarbij de huurder de keuze heeft om tuin- of straatgericht te wonen en kan de keuken op verschillende posities worden geplaatst, dus ook in het midden. Deze flexibiliteit bieden wij de huurder.

Lont Huurzaam Wonen Picto 2

Gebruiksgemak van de woning

Eenvoudige bediening van installaties. De huurder kan daarnaast gebruikmaken van onze energiecoach EVA. Eva geeft Energie Voorlichting en Advies aan opdrachtgever en huurder.

In het ontwerp is een bijkeuken bedacht waarin de installaties en het witgoed staan. De huurder hoeft niet met grote en zware apparaten de trap op. Er blijft voldoende ruimte voor opslag over en de bijkeuken kan eenvoudig als achterom worden gebruikt.

Lont Huurzaam Wonen Picto 3

Bedacht met de corporatie

De corporatie heeft baat bij een kwalitatieve woning waarbij de kosten voor de MJOB zo laag mogelijk zijn. Dit zie je terug in de materialen die gebruikt worden: deze gaan lang mee en zijn eenvoudig te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een goot die geen onderhoud vergt en zonder sloopwerk te vervangen is, maar ook aan materialen die ‘vandalismebestendig’ zijn.

Lont Huurzaam Wonen Picto 4

Maatwerk

Een conceptwoning, maar toch maatwerk? Bij Lont kan dat met huurzaam wonen. Elke buurt, opdrachtgever en huurder verdient wat ons betreft maatwerk. Dit houdt in dat we een basisplattegrond hanteren. De buitenschil en indeling kunnen locatie specifiek op een aantal punten worden aangepast.

Lont Huurzaam Wonen Picto 5

Duurzaam

Wat verstaat Lont onder duurzaam? Voor ons zit dat in de kwaliteit van bouwen zoals het gebruik van materialen die lang mee gaan en herbruikbaar zijn. Dit doen we bijvoorbeeld door het bouwen met een gevelklaar prefab demontabel casco met kunststof kozijnen.

Daarnaast betekent duurzaam voor ons efficiënt omgaan met installaties. Voordat je kijkt naar installaties, vinden we het belangrijk om te kijken naar de ‘trias energetica’. Hiermee voorkomen wij onnodig zware installaties en beperken we de energievraag.


Hieronder een aantal projecten waar wij ons concept voor sociale huurwoningen hebben toegepast:


Voor de woningmarkt (koop) bieden wij ons 7×7 Sânhûs concept aan.

Onze Sânhûs-woningen hebben wij bij de volgende projecten gerealiseerd:

  • 10 Woningen Kollum
  • 10 Woningen Delfstrahuizen
  • 12 Woningen De Klamp Leeuwarden
  • 12 Woningen Stiens
  • 6 Woningen Franeker
  • 40 Woningen Sneek
  • 32 Woningen Heerenveen
  • 22 Woningen Meppel
Lont Sanhus Staand
Meer over Sânhûs

Bekijk onze
referentieprojecten

Bekijk foto’s van bestaande bouw projecten