Bezoek minister De Jonge aan Lont

Gisteren heeft Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke ordening, een bezoek gebracht aan de directie van Lont. Hij deed dit werkbezoek in het kader van de plannen voor versnelling van woningbouwontwikkeling.

Recente berichten

Om te kunnen versnellen heeft minister De Jonge vorige week het ‘Plan van aanpak versnellen processen en procedures woningbouw’ naar de Tweede Kamer gestuurd. Het plan bevat versnellingsacties die ervoor moeten zorgen dat de gemiddelde ontwikkeltijd van woningbouwprojecten omlaaggaat.

Jetze Lont, directeur/eigenaar, verwelkomde de minister met een mooie introductie in het jubilerende familiebedrijf dat trots is op haar vakmensen, aandacht voor elkaar heeft en waarin rentmeesterschap en een sterke verankering in de regio centraal staan.

Lont versnelt in voortraject
Volgens het plan van aanpak van De Jonge zit de grootste versnelling in de bouw in de planfase. Dit ziet Lont ook zo en De Jonge was blij verrast dat Lont zelfs de missie en visie hierop afgestemd heeft. Gerard van der Duim, directeur Lont, lichtte vervolgens toe hoe Lont zich richt op maatwerk in ontwikkeltrajecten, waarbij integrale samenwerking met gemeenten en partners van groot belang is in het versnellen van de bouwopgave.

Met de stevige bouwopgave die er nu ligt, moeten we niet dezelfde fout maken als in de wederopbouw. Lont bouwt daarom ‘toekomstige monumenten’ met de KLUER-filosofie. Met KLUER creëren we leefomgevingen waarin het langer, gezonder en gelukkiger leven is. Minister Hugo de Jonge was aangenaam verrast dat we al aanzienlijk veel projecten in dit concept ontwikkeld en gebouwd hebben.

Media 263 666315 W850 H546 Crop
Media 263 666316 W850 H546 Crop
Media 263 666317 W850 H546 Crop
Media 263 666318 W850 H546 Crop

Waarmee kunnen wij je helpen?

Neem contact op