Feestelijke start MFA Jistrum

Een stoet van zo’n 75 kleine bouwvakkers vormde 26 maart het feestelijke startmoment voor de bouw van de multifunctionele accommodatie (MFA) in Jistrum. Leerlingen van Bernemienskip De Greide uit Jistrum brachten zelfgemaakte bouwstenen mee vanuit school naar de bouwlocatie. Tijdens de tocht werden verschillende participanten van de MFA opgehaald onder muzikale begeleiding van het muziekkorps van Joost Wiersma.

Bijzonder detail is dat het initiatief voor de nieuwe MFA afkomstig is uit Jistrum zelf. Acht organisaties en inwoners van het dorp richtten samen de Dorpsontwikkelingsmaatschappij (DOM) Jistrum op en gingen in overleg met de gemeente Tytsjerksteradiel. Vervolgens heeft Lont vanuit een aanbesteding deze opdracht gekregen.

Op de bouwlocatie spraken wethouder Tytsy Willemsma van Tytsjerksteradiel en Gerard van der Duim, directeur Lont, hun blijdschap uit over de bouw van het MFA. Van der Duim nodigde de omwonenden van harte uit om ook tijdens de werkzaamheden te komen kijken.

Na het hijsen van de feestelijk versierde heipaal hebben alle aanwezigen geproost op de start van de bouw. We verwachten de MFA in maart/april 2025 op te kunnen leveren.

Tytsjerksteradiel Logo Pms Aanp

Toegewijde partners in dit project:

Recente berichten