Huurders krijgen sleutel van authentieke woningen Zuiderzeestraat

De huurders van de 39 nieuwbouwwoningen aan de Zuiderzeestraat in Lemmer ontvangen deze week de sleutels van hun nieuwe huis. Meneer en mevrouw Bokma kregen vandaag de sleutel uit handen van Manja van Meerloo, bewonersbegeleider van woningcorporatie Dynhus.

Duurzaamheid als uitgangspunt

De nieuwbouw is onderdeel van de herontwikkeling van de Zuiderzeestraat en omgeving. In opdracht van Dynhus bouwden we 27 zeer energiezuinige gezinswoningen en 12 levensloopgeschikte woningen. Een grondwarmtepomp verwarmt de benedenverdieping met vloerverwarming en levert het warm water. De bovenverdiepingen hebben infrarood (verwarmings)panelen en op de daken liggen zonnepanelen.

1681898111524
1681898111410
Huurders krijgen sleutel van authentieke woningen Zuiderzeestraat

Nieuwe huizen in de stijl van toen

Op de plek waar de nieuwbouwwoningen nu staan, stonden eerder naoorlogse woningen in Delfts Roodstijl. Bij het ontwerp van de nieuwe huizen ging architectenbureau INBO uit van deze historische stijl. Wij bouwden de huizen met een herkenbare kleur van het metselwerk, de indeling van de kozijnen in de gevels, de schoorsteen en het raampje boven de voordeur.

Samenwerking

Een dergelijk ingrijpend project komt alleen tot stand door goede samenwerking met partners. Dit project realiseerden we in opdracht van Dynhus, samen met architectenbureau INBO en gemeente De Fryske Marren.

Recente berichten